Dringende tussenkomst of op afspraak in heel België 24u / 24 7/7

Hoofdmenu

Hoe u uw septic goed onderhoudt

U bent hier

Hoe uw septic tank op de juiste manier te reinigen en te onderhouden?

Om het probleem te begrijpen, is het belangrijk om te weten dat een septic tank een individueel rioolwaterzuiveringssysteem is dat wordt gebruikt wanneer u niet bent aangesloten op het rioolstelsel. Het bevat specifieke levende organismen (enzymen en bacteriën) die rejects voeden en verteren. Deze organismen leven door dit afval en reproduceren zich in de put.

Na het douchen komen misselijkmakende geuren terug uit de pijp? Kijk niet, het komt uit je septic tank. Vaak onzichtbaar omdat het bedekt is met gazon of aarde, moet het onderhoud van uw septic tank echter regelmatig worden uitgevoerd. Volg deze paar onderhoudstips om de goede werking van uw installatie te garanderen en de levensduur ervan te verlengen:

Het wordt aanbevolen om de septic tank gemiddeld om de vier jaar te legen, maar u kunt de frequentie aanpassen aan de bezettingsgraad en het aantal inwoners.

Tip: Giet ouderwetse yoghurt in je toilet om de bacteriën te activeren die je pit helpen schoon te maken.

Gooi nooit giftige producten of andere producten weg die moeilijk te ontleden zijn in uw septic tank en beperk het gebruik van schoonmaakproducten zoals bleekmiddel en detergenten.

De gebaren om te vermijden

Het zal bepaalde gewoonten of reflexen vermijden die kunnen leiden tot de dood van bacteriën en daarmee tot de totale inactiviteit van de septic tank. Bepaalde elementen mogen niet in contact worden gebracht met de bacteriën en dus met het water dat wordt behandeld door de septic tank:

  • Plaats geen gechloreerde middelen zoals bleekmiddel
  • Vermijd chemicaliën
  • Vermijd antibiotica

Vermijd schoonmaakproducten die niet compatibel zijn met septic tanks (zie labels)
Beperk chemische wasmiddelen, vooral die in poedervorm. Om de gebruikte hoeveelheid te verminderen, kunt u deze associëren met een anti-kalkbal, ballen om te dorsen of de chemische was vervangen door noten van wasbeurten. Evenzo hoeft behalve het toiletpapier niets anders in de septic tank (haar ,, koffiefilter, doekje, verband, olie ...) te worden geplaatst, waarbij het risico bestaat dat de laatste verstopt raakt.

Het grote interview

De septic tank moet regelmatig worden leeggemaakt, zodat de modder niet de helft van zijn hoogte overschrijdt.

Deze lediging wordt gedaan door een professional, elke 2-3 jaar of elke 4 jaar als de septic tank niet geschikt is voor grijswater. De vetopvang moet elke 3 tot 6 maanden worden schoongemaakt.

 

vanaf 80 €
Bancontact-soorten
Dringende tussenkomst of op afspraak in heel België 24u / 24 7/7
24 uur per dag, 7 dagen per week

Super service: snel, kwaliteit en minitieus. Om te adviseren!

Onze garanties

  • Goede service!
  • Een net en professioneel werk!
  • De beste prijzen!

Ons advies

Voici quelques conseils qui pourraient vous être utileHier zijn enkele tips die nuttig kunnen zijnHere are some tips that might be helpful

Informatie of meer informatie nodig?
online citaat
http://topdebouchage.be/sites/default/files/fonctionnement-fosse-septique.jpg

QUICK QUERY REQUEST

Problemen oplossen - Onderhoud